Door Marja Jonkers

Stichting Glasvezel De Wolden draagt aandelen over

Op 8 april 2020 is in Meppel in het kantoor van notaris Lever door het bestuur van  stichting Glasvezel De Wolden het document ondertekend waarmee de aandelen van de stichting in de bv Glasvezel De Wolden definitief worden overgedragen aan Rendo Fiber.

Rendo Fiber en gemeente De Wolden zijn hierdoor nu de enige aandeelhouders van Glasvezel De Wolden bv. Beiden waren al vanaf het begin financieel betrokken bij het glasvezelproject. Wethouder Gerrie Hempen-Prent en directeur van Rendo Eddy Veenstra noemden de overdracht “een nieuw begin dat veel mogelijkheden biedt, ook voor de inwoners van de gemeente, die immers een ruimer aanbod aan diensten en providers kunnen verwachten”.

Stichting Glasvezel De Wolden houdt aan deze overdracht een geldbedrag over dat, zo legt voorzitter Sjoerd Meijer uit, besteed zal worden aan gebruik en toepassingsmogelijkheden van het glasvezelnetwerk in De Wolden, zoals e-health, ouderenzorg, educatie, sportwedstrijden, scholen, kerkdiensten, vergaderingen, toneel enz.

De nieuwe directeur van Glasvezel De Wolden bv, Bert Meijerink, heeft zich in het eerste kwartaal van dit jaar al kunnen inwerken en kondigde na afloop van de ondertekening in Meppel aan dat de inwoners van De Wolden op korte termijn niet alleen een tevredenheidsonderzoek kunnen verwachten, maar ook de introductie van een aantal nieuwe providers die waarschijnlijk al op 1 mei hun intrede zullen doen. “De keuze voor de bewoners wordt daarmee nog weer wat ruimer. Veel mensen gaven in een vorig tevredenheidsonderzoek aan een aanbod met mobiele telefonie te missen, dus dat zit er nu ook bij. Deze uitbreiding zal voor veel inwoners van De Wolden een aantrekkelijk aanbod vormen”, besluit Meijerink tevreden.

Wilt u graag onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier!