De bewoners van de gemeente De Wolden startten in 2014 Het bewonersinitiatief Glasvezel De Wolden om zo alle inwoners van de gemeente, in de kernen maar ook in het meest afgelegen buitengebied, te voorzien van een toekomstbestendige internetverbinding via glasvezel.

Het heeft heel wat inspanning, tijd, energie en geduld gekost, maar het is gelukt: in principe heeft iedereen die dat wilde, nu een glasvezelaansluitpunt in huis. Jarenlang hebben de vrijwilligers van Glasvezel De Wolden zich hiervoor ingezet. Financiering en ondersteuning kwam van de provincie Drenthe, gemeente De Wolden en RENDO. Afgesproken werd dat RENDO zodra het netwerk klaar was, het beheer en onderhoud van het netwerk op zich zou nemen.

Eind 2019 was het doel behaald: heel De Wolden was “verglaasd”. Na enig overleg droegen de vrijwilligers niet alleen het beheer en onderhoud maar het gehele reilen en zeilen van het netwerk over aan RENDO’s glasvezelbedrijf RENDO FiBER. In ruil daarvoor ontving de Stichting Glasvezel De Wolden een geldbedrag om daarmee een fonds op te richten dat in de gemeente glasvezelgerelateerde projecten van groepen bewoners zal gaan financieren.

Wilt u graag onze nieuwsbrief ontvangen, klik dan hier!